ANNA BURCH – IF YOU’RE DREAMING

“Quit The Curse” was in 2018 het album dat de terugkeer op de muziekscène inluidde voor de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Anna Burch uit Detroit, Michigan. Vooraleer ze besloot om haar studies in Chicago af te gaan maken, maakte ze al deel uit van twee folkrockgroepen ‘Frontier Ruckus’ en ‘Failed Flowers’.

Maar vanaf 2018 ging ze dus resoluut voor een solocarrière die ook meer in de richting van indie pop- en indie rockmuziek zou ontwikkelen. Nu komt ze op de proppen met een opvolger voor “Quit The Curse” in de vorm van een tweede volwaardige album “If You’re Dreaming” waarop ze twaalf nieuwe liedjes heeft gebundeld.

In die songs analyseert ze haar huidige leefwereld en verwoordt ze haar gevoelens in weldoordachte liedjesteksten die hier met veel inlevingsvermogen worden gezongen. Producer Sam Evian heeft deze subtiele en knap gearrangeerde songs met veel aandacht voor originaliteit en oprechtheid opgenomen voor dit album.

Op de bijgaande video krijgt u het zacht melancholische jazzy liedje “Tell Me What’s True” te horen, maar er staan nog wel enkele gelijkaardige nummers op “If You’re Dreaming”. Openingstrack “Can’t Sleep” is meteen een zeer catchy song die u zal doen uitkijken naar wat er nog allemaal gaat volgen op deze plaat.

Haar loepzuivere fluisterende stem komt volgens ons echter het best tot uiting in de ballads “Ask Me To”, “Go It Alone” en “Every Feeling”. Bij de meer uptempo gebrachte nummers rekenen we “Party’s Over” en de warme laid-back gebrachte nummers “So I Can See” en nieuwe single “Not So Bad”. Maar tot slot moeten we ook nog een eervolle vermelding maken van de fijne afsluiter “Here With You”, een liedje dat ons heel even op nostalgische wijze aan het vroegere werk van Hope Sandoval en ‘Mazzy Star’ herinnert.

(valsam)

 

15 mei 2020: Paradiso, Amsterdam, NL
17 mei 2020: Vera, Groningen, NL
18 mei 2020: De Zwerver, Leffinge, BE

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Heavenly Recordings
distr.: PIAS

video